hmmOctavia,jolkabytom Wszystkiego Najlepszego :kwiat
Gdzie ubezpieczyć roczne auto leasingowane ?
Zwiń
X
-
Gdzie ubezpieczyć roczne auto leasingowane ?
Jak w temacie, Alianz wyliczył mi wartość auta 60300pln brutto, lekka przeginka spadek na wartości jakieś 29 tys. :shock: i składkę 5250 pln. W liberty Direct juz lepiej, wartość auta 72300 i składka 1981pln, ale ewentualne naprawy (oby ich nie było) na częściach zamiennych.
Może ktoś się orientuje gdzie jeszcze mozna poszukać coś sensownego.
-
-
Ja mogę polecić Hestię - mam tam 2 samochody ubezpieczone i jest najkorzystniej (pakiet H7 wraz z ubezpieczeniem mieszkania jest dobrym rozwiązaniem cenowym). Tylko dobrze jest mieć jakiegoś zaufanego agenta ubezpieczeniowego - ja zanim ubezpieczylem swój samochód byłem u dwóch przedstawicieli Hestii i cena między jednym a drugim różniła się o ok. 200zł.
Komentarz
-
-
Mamy podobny dylemat - czas ubezpieczyć auto które jest w leasingu. Od odebrania z salonu w 2008 było ubezpieczone w Hestii. Teraz podobno firma wycofała się ze sprzedazy pakietów dealerskich aut leasingowanych i otrzymaliśmy następujące propozycje propozycje:
T.U. Allianz -3432 zł
PZU S.A. - 2667 zł
T.U. Generali - 2566 zł
T.U. Benefia - 1539 zł
"Składki zawierają OC Ac NNW i Assistance z wykupionymi udziałami własnymi, amortyzacja , konsumpcja sumy ubezpieczenia. Likwidacja szkód na oryginalnych częściach u dealera Skody - bezgotówkowo. Auto zastępcze w ramach naprawy AC."
Rozrzut cenowy delikatnie mówiąc powala. Gdzie tu jest jakiś haczyk? :roll:
Komentarz
-
-
jest coś takiego jak "utrzymanie wartości samochodu przy kradzieży". Oznacza to tyle, że nawet jak ukradną ostatniego dnia trwania polisy to zwracają całą kwotę jaka jest wpisana na polisie, a nie to co akurat wyliczą na dany dzień.
Ubezpieczałem roczny samochód trzy miesiące temu i jak uwzględniłem tą opcje u różnych ubezpieczycieli, to wszędzie wychodziło praktycznie to samo.
Tą opcję utrzymania wartości wydaje mi się, że można brać maksymalnie przez pierwsze dwa lata.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
mariu_sz, za pełen pakiet ac oc nnw i assistance zpałaciłem niecałe 1000 (auto 2002r) podczas gdy w alliansie normalnie proponiowali mi za 1500przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Luk@sleasing musi wydać zgodę na innego ubezpieczyciela niż ma to domyślnie
natomiast musi to być ubezpieczyciel którego leasing uznaje- zazwyczaj jest ich kilkuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
mariu_sz,
a twój leasingodawca nie powinien Ci przedstawić jakiś tam wariantów ubezpieczenia ? oni na oguł mają ładnie wynegocjowane ceny, bynajmniej ja tak mam u swojego i nawet ładne stawki mi zaproponowało.
Zamieszczone przez piotrek_gdyLuk@s, nie musi wydawać żadnej zgody
natomiast musi to być ubezpieczyciel którego leasing uznaje- zazwyczaj jest ich kilkuO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, teoretycznie tak, ale w praktyce wyszło tak, że auta w leasingu bynajmniej od tego roku mają bardzo chore stawki. W zeszłym roku przy zakupie auta, ubezpieczenie kosztowało mnie 1999pln, w tym roku ten sam ubezpieczyciel zaproponował 5250pln, żałuję, że przy zakupie auta nie wykupiłem ubezpieczenia na 2 lata wtedy kosztowałoby mnie to tylko 4000pln. Mądry polak po szkodzie. piotrek_gdy, forum czytać, czytałem, ale widać mało dokładnie. Mea Culpa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruoj tu bym się nie zgodził, zasadniczo to jest ich auto i mogą Ci nakazać ubezpieczać auto u danego ubezpieczyciela (taki przeginający przykład oczywiście)
oczywiście leasingodawca może ci wskazać ubezpieczyciela(ale na pewno nie jednego bo zaraz UOKiK by ich zeżarł) tylko zazwyczaj kilku
i ja nigdy nie potrzebowałem zadnej zgody leasingu
ale też zawsze mam auto ubezpieczone w duzych firmach a nie firmach-krzakach typu Samogwałt(to znaczy Samopomoc czy jakos tak :diabelski_usmiech )przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
loru, teoretycznie tak, ale w praktyce wyszło tak, że auta w leasingu bynajmniej od tego roku mają bardzo chore stawki.
Zamieszczone przez piotrek_gdyloru, któres kolejne auto w leasingu i nigdy nie miałem takiej sytuacji
oczywiście leasingodawca może ci wskazać ubezpieczyciela(ale na pewno nie jednego bo zaraz UOKiK by ich zeżarł) tylko zazwyczaj kilku
i ja nigdy nie potrzebowałem zadnej zgody leasingu
ale też zawsze mam auto ubezpieczone w duzych firmach a nie firmach-krzakach typu Samogwałt(to znaczy Samopomoc czy jakos tak :diabelski_usmiech )O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorujuż spotkałem się kilkukrotnie z takimi "praktykami"
ja w EFLu nigdy nie mialem problemówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Komentarz